Infoträff i Linköping

Positiva reaktioner på hemsidan, vad kul! Särskilt som att många “betatestare” verkade föredra den gamla…

Idag var det STÄDAT i duschen!! Det har luktat s(k)unk där de senaste dagarna, samt varit massa klegg på golvet. Typisk dusch à la studentkorridor, kanske.

Igår var det infoträff på Campus Valla i Linköping, storebrorsan till lilla Campus Norrköping. Informationen var TUUUUSEN gånger bättre upplagd än den här i Norrköping… och nu är jag mer förvirrad än någonsin.

Mitt dilemma: Jag är sugen på att läsa civilingenjörsprogrammet i medieteknik, som ges i Norrköping. MEN jag vill läsa i Linköping!

Nu har jag blivit lite sugen på civilingenjörsprogrammet i datateknik, som ges i just Linköping…

Min anledning att välja medieteknik är att jag vill åt de grafiska, kreativa, layoutiga (..) bitarna också… inte bara all teknik. Och går man medieteknik verkar man få åtminstone lite av det. Men samtidigt är det ju ett civilingenjörsprogram, så hur mycket kan det vara egentligen?

Jag är även intresserad av programmering, företrädelsevis internetrelaterad sådan. På datateknikprogrammet hade de utvecklat en handelsplats på internet, gjort e-postprogram m.m. Sånt verkar råkul! Men samtidigt måste man bygga massa skumma robotar som följer linjer på marken om man går datateknik. :) Iofs läckert, men kanske inte lika mycket min grej. Datateknik verkade även ha en ganska bra möjlighet till egenhändigt utformade profileringar…

Fördelar med medieteknik: Jo, det blir ju kurser som heter medieteknik, datorgrafik, grafisk teknik och hela det där tjoppet… inte för att jag vet exakt vad det innebär, men de tjatar ju om färg och form och layout i katalogen… lockande. Campus Norrköping är dessutom väldigt fint och ligger väldigt centralt… även om det är litet.

Fördelar med datateknik: Man får plugga i Linköping! Campus Valla är ju onekligen mer spännande, även om det ligger utanför stan och så… Och så verkade det ju som att man kanske fick påverka sin profil lite själv. Det finns en inriktning som heter Medieinformatik, det var där de fick göra handelsplatser för internet och så har jag för mig.

Aaaaarghh! Kan någon berätta för mig vad jag ska gå? Dessutom måste jag bestämma om jag ska börja i höst, eller hösten efter det…

David ska förresten gå datateknik, med start i höst. Men det har faktiskt ingenting med min plötsliga lust att läsa detta att göra… Jag vågar ju knappt hoppas på att vi kommer att vara tillsammans när jag kommer hem i jul!

Hmm… ok, lite mer vad som HÄNDE igår: Bussen skulle gå klockan 13, ingen visste varifrån, inte ens studievägledaren… men c:a fem minuter innan avgång fick vi höra att den stod på Skvallertorget och mycket riktigt stod där en stor kluns till buss och blockerade halva torget, med varningsblinkers på… hm. Trasig? :)

Campus Valla hälsade oss välkomna med regn. Först var det lite prat i sal C3, sen började rundvandringen, kanske något begränsad pga det blöta från ovan. Henning, som pluggar i Linköping, kom och morsade på oss och följde med på rundvandringen… han tyckte säkert det var jättespännande. :) Vissa delar av Valla var ju långt ifrån vackra, där har ju Norrköping plus i kanten, men……. Valla är ju större, Valla är ju MER. Guiden övergav oss nånstans i Key-huset (lärarnas) varpå vi hade en stund att själva glajda runt samt återfinna C3. Vi hängde med Henning och drog till Baljan och köpte klegg… Ja, det var alltså cafét på Kårallen som sålde dammsugare, chokladbollar och dylikt för 4 kr under detta tilltalande namn.

Innan informationen började igen hittade jag Emma, en gammal klasskompis och pratade med henne lite… coolt.
Även på Valla presenterade studenter själva sina program. Men alla gjorde det tusen gånger bättre än de i Norrköping… möjligen med undantag för Norrköpings representant för KTS, han kunde snacka.

David blev bara mer bergsäker på att det är datateknik som gäller, Olof blev mer bergsäker på att det är datavetenskap som gäller om han ska plugga i Linköping och jag… blev mer förvirrad än någonsin. Har ju ställt in mig på att plugga i Norrköping, spanat studentboende och allt. Men nu dök möjligheten upp att få plugga i Linköping i alla fall… hmmm… ångest.

————————-
Jag glömde säga EN TILL sak om filmen vi såg i fredags… Känd från TV alltså. Jo: Kristian Luuk hade likadan tröja som David!! Och David hade till och med på sig den under biobesöket… lite kul. En sån där grön med vita ränder på ärmarna… från H&M…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *