Hoppa till innehåll

The Lovely Bones

För länge sedan läste jag om den här boken i en bokklubbstidning min mamma hade. Sedan dess har jag läst om den på en rad olika hemsidor och bara blivit mer nyfiken.

Den svenska titeln är Flickan från ovan.

Boken handlar om den fjortonåriga Susie Salmon som blir våldtagen, mördad och styckad av en man i grannskapet. Vad som gör boken speciell är att det är Susie som berättar, efter sin död, när hon sitter i sin himmel och betraktar sin familj och några vänner under flera år efteråt. Familjemedlemmarna försöker hantera sorgen ensamma och glider ifrån varandra som ett resultat av detta. De ser Susie överallt och tänker på henne, utan att kunna prata om eller hantera sin sorg. Men kanske måste Susie låta dem vara ifred och leva sina liv…

Verkligen läsvärd bok som är spännande från sida ett. Man vill veta hur det går! Jag läste den på ovanligt kort tid, jag ville ta mig tid att läsa. Några detaljer skulle jag vilja ändra förstås, men är det inte alltid så? Det får ju inte bli precis som man vill, då är det ju förutsägbart…

Nåväl. Läs den. Flickan från ovan eller The Lovely Bones.

BokinfoTitel: The Lovely Bones
Författare: Sebold, Alice
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *