Hoppa till innehåll

Min ritplatta har anlänt!

Weee! Idag kom min Wacom Graphire4 med posten!

Har suttit och installerat och grejat och insåg just att jag visst skolkar idag igen. Skulle behöva åka NU, men jag har ju inte ätit nåt… så jag leker visst med ritplattan idag i stället. :)

Lade precis till kategorin “Rita” här i dagboken, med förhoppningen om att få mycket att säga i ämnet framöver… vi får väl se.

När jag bekantat mig lite med min nya leksak ska jag lägga upp ett inlägg som jag själv gärna läst när jag surfade runt efter info, nämligen tala om på ett väldigt basic sätt hur de fungerar! För det är inte helt självklart…

Det får bli några första intryck nu i alla fall, fast jag har inte alls testat mycket än.

Första intrycken:

– Den är ganska mycket större än ritytan – ritytan är liiiten, men det visste jag ju. Både pennan och plattan känns trevliga och gedigna, i alla fall!

– Det ÄR svårt! VÄLDIGT svårt! Tro inte att allt blir lätt med en gång, man måste nog lära sig behärska den först. Men lättare än mus, det är det i alla fall.

– Tyvärr blir det viss fördröjning ibland, även om det nog mer beror på programmen och “penslarna” man använder, för det har jag upplevt tidigare. Måste jag skaffa bättre dator nu? :)

– Wacom själva presenterar den verkligen bara som fotoredigeringsverktyg! Ändå skickar de med Corel Painter Essentials 2, som har sloganen (heter det så?) “Discover digital sketching and painting”, det låter ju mer rit-aktigt… Jag antar att man inte ska kunna skylla på dem om det går dåligt. Dyra ritplattor lär ju vara väldigt mycket bättre.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *