Hoppa till innehåll

Julen blir i Egypten!

Det ser ut som att jag kommer att tillbringa julafton i Alexandria! Mamma har precis, efter många om och men, bokat en resa till Egypten över jul. Bara hon och jag. John och Ullis firar med bekanta, pappa och farfar firar ihop och Jonas får fira ifred med sin familj ett år till (men nästa år får vi på nytt börja fundera på att fira gemensamt). Jag hoppas bara att ingenting går snett nu så att resan ställs in… vågar inte riktigt ta ut något i förskott!

Jag har faktiskt ingenting emot att slippa den traditionella julen. Det här är den bästa julklapp jag skulle kunna få, särskilt med tanke på att jag läser egyptologi just den här terminen! Vilken perfekt avslutning på kursen och vilken ökad motivation jag kommer att få nu för resten av den!

Vi ska åka resan Ramses med Egyptenspecialisten och programmet är mycket hektiskt. Misstänker att man inte kommer att hinna se någonting färdigt egentligen utan mest få mersmak… Så här ser det ut i korta drag:

Torsdag 22 december
Flyga till Kairo

Fredag 23 december
Egyptiska Muséet
Giza – de stora pyramiderna och sfinxen
Basarerna Khan el Khalili

Julafton
Tåg till Alexandria
Pharos fyrtorn (ett av antikens sju underverk)
Romerska teatern
Bibliotheca Alexandrina
Tillbaka till Kairo med tåg

Juldagen
Flyg till Luxor
Konungarnas dal med bl.a. Hatshepsuts tempel
Kolosserna i Memnon

Måndag 26 december
Luxor- och Karnaktemplen

Tisdag 27 december
Buss till Aswan, genom små byar i Nildalen
Horus tempel i Edfu
Krokodiltemplet i KomOmbo

Onsdag 28 december
Flyg till Abu Simbel och Ramses II’s klipptempel
Philae-templet
Höga dammen
Den ofullbordade obelisken i Aswan

Torsdag 29 december
Djosers trappstegspyramid i Sakkara
Flyga hem

Jag skrev först kommentaren och allt detta på en endaste liten dag! på den första dagen, men sen insåg jag att jag i så fall lika gärna kunde skriva det på alla dagar…

Intensivt men kul!

Jag ska verkligen försöka förbereda lite, så att jag har lite koll på grejerna vi ska se. Jag är ju redan inne i det, genom kursen. Hatshepsuts tempel, till exempel, har jag redan funderat en hel del på genom senaste individuella uppgiften. Kul att få användning för det!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *