Hoppa till innehåll

Egypten och Oskarshamn

Nu är jag tillbaka i Göteborg igen! Även om jag såg något internetcafé skymta förbi någon gång ibland under veckan i Egypten fanns absolut inte tid för att faktiskt besöka något sådant. Vi hade ett otroligt hektiskt program, fick sova alldeles för lite och var så påskyndade att vi knappt kunde gå på toa i lugn och ro – men i gengäld fick vi se så ofantligt mycket! Ärligt talat skulle jag nog inte orkat med programmet riktigt om jag inte varit såpass intresserad som jag är, men nu ville jag verkligen ha mer hela tiden.

Det känns smått overkligt att jag varit inne i en av de tre Gizapyramiderna, att jag glidit fram med båt på Nilen, att jag varit inne i gravkamrar och tempel och sett flera tusen år gamla byggnader, statyer och reliefer, en del fortfarande med färg kvar på.

Som väntat var det alldeles för stressigt hela tiden. Största besvikelsen var kanske att bara få 15 minuter vid Gizapyramiderna, men rent allmänt var det alltid trist att i stort sett bara ha den tiden guiden stod och pratade och nästan aldrig få gå runt själv och upptäcka. Gissa om jag vill åka tillbaka?

Ganska svårt att fota under sådana stressiga förhållanden och till råga på allt var det ju alltid antingen för stark sol eller knappt något ljus alls… men lite bilder kommer i alla fall upp när jag fått tid att fixa lite och skriva om resan, var så säker.

Hur många har sett ökensand och snö på en och samma dag? Det har jag, i alla fall…

Och mellan resan och nu har jag alltså även hunnit med att fira nyår i Oskarshamn, hemma hos Tomas och Karolina. Sittningens tema var dokusåpor och alla fick en stereotypisk roll att spela. Jag var feministisk flata som tyckte att män som inte hjälper till med hushållsarbetet ska kastreras. Jag var arg. :)

Ska försöka komma ihåg att inte röka cigarr vid tolvslaget nästa år, det smakar så fruktansvärt illa morgonen efter… en puss från älsklingen, däremot, det är ett måste vid nyårsmidnatt!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *