Det gångna året

På det stora hela har 2005 varit ett ganska bra år, ett år då jag blickat framåt mot förbättringar. En stor förbättring var att flytta till Göteborg efter att ha tröttnat på Linköping, men det finns en del kvar att åstadkomma innan utfallet blivit helt och hållet bra – att få en stabil umgängeskrets här, t.ex. Det i särklass allra, allra bästa är att jag delat året med Jonas och att jag verkligen känner att jag hittat rätt kille! Efter dryga två år tillsammans är jag fortfarande sprudlande kär och jag vill verkligen ha honom för alltid. Så har jag aldrig riktigt känt för någon förut. Visst har vi haft besvärliga stunder, det har väl alla, men vi är bäst så det ordnar sig.

2005 i sammanfattning:

 • Året började med storm (orkanen Gudrun)!
 • Började läsa profilkurser på profilen ”säkra interaktiva datorsystem”.
 • Var fadder för en utbytesstudent från Australien.
 • Klarade Analys A-tentan och fick dessutom 4.
 • Spelade in en alldeles egen film med Jonas och Tobias, samt skådisassistens från Kristoffer och Sven.
 • Flyttade till Göteborg.
 • Fick brorsbarn nummer fyra, Melker.
 • Fyllde 25.
 • Började läsa japanska och egyptologi.
 • Firade två år tillsammans med världens bästa pojkvän Jonas.
 • Skaffade en ritplatta och har börjat försöka (alldeles för lite, vill mer) lära mig rita.
 • Åkte till Egypten över jul.

Lite till:

 • Började på allvar titta på Hitchcock-filmer och film noir.
 • Började se film med engelsk textning för att inte missa dialog. Jättebra, man missar faktiskt ganska mycket utan (och svensk text är störande när engelska talas).
 • Har förändrat min syn på bloggar: tidigare klarade jag inte av de vanliga, standardutformade bloggsidorna, men nu har jag accepterat dem och till och med sett fördelar med dem. Antar att det är bra att man inte behöver kunna så mycket för att göra sig hörd på nätet. Och bloggverktygen har kommentarsfunktioner, feeds och annat som folk med egna hemsidor inte alltid orkar fixa. Dock finns det fortfarande ett par bloggställen jag har lite svårare för än andra…
 • Har delvis förändrat min syn på mig och Jonas, eller rättare sagt insett att vi aldrig helt och fullt kommer att förstå varandra. Det kanske låter uppgivet, men det är faktiskt mycket bättre att vara medveten om det och försöka undvika att tolka honom utifrån mig själv eftersom det bara leder till förvirring eller till och med att jag blir sårad i onödan.
 • Har mått orimligt dåligt av förtryck och objektifiering av kvinnor, varit besvärligt känslig för kvinnokroppsexponeringar och annat skit. Jättejobbigt, vill kunna rycka på axlarna åt det men det går inte. På sätt och vis bra att ha fått upp ögonen och blivit mer medveten – gissa hur mycket skit jag tagit i yngre år utan att fatta? – men samtidigt väldigt påfrestande. Ok, jag kan acceptera ett våldsamt uppvaknande, men hur lång tid måste det ta innan jag kan lugna ner mig?

Har sett att andra listat sina nyårsfiranden genom åren och blev sugen. Här är de jag kan komma ihåg:

Nyårsaftonar:
05/06: Dokusåpasittning hos Tomas & Karolina i Oskarshamn. (Note to self: kom ihåg din note to self nästa gång, för tusan!)
04/05: Demokratisk sittning hos Tomas & Karolina i Oskarshamn. Veronica var med! (Note to self: cigarr smakar äckligt morgonen efter! Rök inte!)
03/05: Tvådagarsfest med sittningar i Jonas korridor i Linköping. Veronica var med!
02/03: På klubben Collide-A-Scope i London med Veronica, Ellinor, Johanna och Alva.
01/02: Lugn hemmakväll med David, god mat och spelet RISK. En promenad ner på stan i kylan för att kolla fyrverkerierna och folk. Hälsade på farfar också.
00/01: Fest hos Kristin i Nyköping.
99/00: Drev runt på stan i Stockholm med Ingela. Lite anti-millennie-hets. Såg Europe-konserten. :) Och svängde förbi slottet och hälsade på exet i högvakten…
98/99: Cruisade runt och drack alkohol i en bil i Redfield, South Dakota (där jag var utbytesstudent).

En kommentar

 1. läskigt, jag är också 156 lång/kort. och min sambo heter också Jonas. Och jag har inte bott, men däremot jobbat i B-sjön.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *