Hoppa till innehåll

Snörvel och bildjubel

Jag trodde kanske att det skulle räcka med att jag var förkyld de första dagarna i Paris, men nu är jag ännu mer förkyld och snyter mig stup i kvarten (aj vad det kommer att svida under näsan snart).

Således är det sisådär med orken. Men jag har massor av inlägg jag vill skriva: om Paris, om 2006 i sammandrag, årets bästa filmer, böcker och musik, om två tävlingspriser jag vunnit och om min nya mp3-spelare som jag köpte igår. Det kommer.

Men nu måste jag bara jubla lite: Jag har blivit sams med bildöverföringen från kameran till datorn! Tidigare har jag spottat och fräst över att bilderna hamnar i slumpmässig ordning om jag överför för många och att det datum som syns lättast är datumet då bilderna överfördes till datorn (datum bilden togs syns i bökiga preferences). Lösningen är enkel och självklar, jag känner mig faktiskt lite dum. Hur kunde jag tro att Windows bildöverföringsfunktion fungerar? Klart den inte gör! Den ploppar upp så fint (“Guiden skanner och kamera”) och erbjuder sig att hjälpa till när man ansluter kameran och jag har glatt använt den för dess fina funktion att automatiskt namnge alla bilder som jag vill ha dem (på formatet 061231 012.jpg). Men ALDRIG MER! Hädanefter ska jag bara dra över bilderna från kameran som extern enhet och kopiera in i rätt mapp på datorn. Då blir det finemang! De döps visserligen till saker som CIMG9125.jpg då, men det går ju lätt att fixa till med ACDSees “Batch Rename”. Och de blir i rätt ordning! Guld!

Det är faktiskt så viktigt att jag nästan har lust att lägga detta inlägg i kategorin “Viktiga händelser”, men jag tror jag lugnar mig en smula där.

Givetvis har jag redan sorterat mina dum-överförda Parisbilder i olika mappar för olika dagar (för att åtminstone få lite struktur), roterat och gallrat lite, men det är värt att göra det igen. Vilken tur att jag inte tömde minneskorten direkt!

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

  1. Helena Helena

    Och givetvis kommer jag på NU hur lätt det är att ändra datumen i bilderna i efterhand…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *