Hoppa till innehåll

Vårens kurser

Nu tror jag att jag äntligen vågar lita på att jag har kursvalet klart för våren. Det har varit en massa strul, min anmälan till Chalmerskurser glömdes tydligen bort och jag fick inte slutgiltigt besked om antagning förrän i förrgår. Då åkte jag också och registrerade mig. Registreringarna syns i studentportalen, så nu ska det väl vara klart. Dessutom gjorde jag en sen anmälan till en distanskurs i Linköping, som jag kom in på fast jag inte vågade tro det.

Vårens kurser är:
Programspråk, 5p
Chalmerskurs i terminens första period, med start på tisdag.
Webbprogrammering och databaser, 5p
Distanskurs från Linköping, ett hemsidesprojekt som löper över hela terminen. Verkar kul, men blir tar nog mycket tid.
Datornät, 4p
Distanskurs från Linköping som började i slutet av november och fortsätter genom hela vårterminens första period. Misstänker att merparten av jobbet kommer nu.
Språkbaserad datasäkerhet, 4p
Chalmerskurs i terminens andra period, lab + projektjobb i grupp.
Immaterialrättsliga strategier, 5p
Chalmerskurs i terminens andra period. Jag kom felaktigt in på den i höstas, då den inte gick… Får hoppas det går bättre den här gången.

Det kommer säkert att bli fullt upp i vår också, med dessa 23 poäng att ta.

Till den här perioden behövde jag bara köpa en enda bok, Concepts of Programming Languages. Kurslitteratur för “bara” 690 kronor (jag köpte den i Chalmers bokhandel Cremona där det är lite dyrare än på nätet)! Det blir mer i period två förstås. Jag får hemskt många coola datorböcker i bokhyllan nu, synd bara att de är så dyra.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *