Hoppa till innehåll

Pojkår

Jag blev sugen på att läsa några nobelpristagare och Coetzee kändes bra att börja med eftersom Veronica lovordat honom så översvallande. Svenska Akademin gav honom alltså Nobelpriset i litteratur 2003 eftersom han “i talrika förklädnader framställer utanförskapets överrumplande delaktighet”.

Boken är delvis självbiografisk och handlar om ett par år ur en pojkes uppväxt i Sydafrika. Den har ingen direkt plott, men det är ändå intressant att ta del av pojkens vardagsobservationer eftersom hans syn på livet är lite egen. Under läsningen funderar jag en del på vad det egentligen är som gör berättelser intressanta och här är det framförallt perspektivet. Dessutom är ju pojkens vardag lite speciell i det rassegregerade Sydafrika.

Mysig läsning!

BokinfoTitel: Pojkår
Författare: Coetzee, J.M.
ISBN: ISBN 9176089878
Publicerat iBöckerVardagsliv

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *