Vi ses vid Röda Sten

Först läst av BoBy-fynden blev Viveca Lärns Vi ses vid Röda Sten. Jag har länge tänkt att jag borde läsa något av Lärn, särskilt efter att jag flyttade hit till Göteborg. Hon är ju härifrån och böckerna utspelar sig i trakten.

Min tidigare bild av Viveca Lärn kommer annars från tiden då hon kallade sig Viveca Lärn Sundvall och spottade ur sig barnböcker på löpande band. Jag minns inte exakt vilka jag läst, men nog blev det en del. Hennes vuxenboksutgivning hade jag däremot inte alls koll på och det kändes helt nytt och oväntat att läsa denna. Jag hade inte väntat mig så mycket humor och charm – boken är påfallande lik chicklit fast bättre.

Det handlar om en brokig skara människor i Göteborg: Judit är snart fyrtio och vill hitta en man så snart som möjligt. Hennes alkoholiserade vän Dennis super och jobbar då och då i sin butik i Haga och konserverar djur. Maud är 64 och hurtig som få när hon flänger fram som cykelbud i staden. Judit träffar den snobbige Love, med en världsuppfattning helt skild från hennes, och faller pladask. Och de andra flätas in i historien…

En riktigt rolig, lättsam och charmig bok! Jag har blivit sugen på att läsa mer av Lärn och fortsätta mysa över hennes oerhört fyndiga stil.

BokinfoTitel: Vi ses vid Röda Sten
Författare: Lärn, Viveca
ISBN: 9146213066

En kommentar

  1. Kan varmt rekommendera Saltö-serien! Jag råkade på den för några år sedan, innan TV-serien gjordes, och älskade alla 4 böckerna.

    Kort sagt så kretsar de kring livet på Saltön i Göteborgs skärgård. :-)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *