Jasmine Dream, Delicate Keemun, Golden Ceylon och Creamy Rooibos

Dags för lite fler Greenfield-teer!

Betyg enligt skalan

Jasmine Dream
Grönt te.

Greenfields beskrivning:
“Jasminete är traditionellt uppskattat för dess uppfriskande effekt. Lätt jasminearom framhäver den klara och uppfriskande smaken av det nobla gröna teet från Yunnan provinsen. En kopp av Greenfield Jasmine Dream kommer alltid att stärka dig med ljus vårkänsla.”

Mitt intryck:
Väldigt god jasmindoft! Det är gott med jasminte!

Delicate Keemun
Rent, svart te.

Greenfields beskrivning:
“Det kinesiska teet Keemun från Anhoiprovinsen är känt för dess originella komplexa smak. Spännande lek med smak och arom i Greenfield Delicate Keemun skapar en sannerligen utsökt bouquet. Mild blom- och honungssmak understryker djupet av det här speciella teet.”

Mitt intryck:
Jag drack det faktiskt utan att tänka så mycket, men efter att ha testat många söta eller spektakulära teer var ett alldeles vanligt, gott te precis vad jag var sugen på. Och det var gott!

Golden Ceylon
Rent, svart te.

Greenfields beskrivning:
“Klar arom och ädel smak av Ceylonte är mycket uppskattad i hela världen. Unik charm av dyrbar förmögenhet, Greenfield Golden Ceylon ligger i dess utmärkt balanserade bouquet en originell fin, full och fräsch kopp som sanna finsmakare av te kommer otvivelaktigt att avnjuta.”

Mitt intryck:
Jag har ett alldeles utmärkt Ceylon Pekoe hemma (som jag inte hunnit skriva om ännu), så Golden Ceylon får svårt att konkurrera med det. Fast gott är det!

Creamy Rooibos +
Smaksatt örtte (rött te).

Greenfields beskrivning:

“Naturlig söt smak av den etniska drycken Greenfield Creamy Rooibos producerat i Sydafrika från rooibosbuskens grodd blir mer tydlig med fin och flyktig vaniljarom. Klar apelsinarom understryker fräschheten av den naturliga bouqueten. Koffeinfri dryck med naturliga antioxidanter som effektivt släcker törst och är avslappnande.”

Mitt intryck:
Oj! Det här är en blandning jag definitivt inte skulle fallit för utan provsmakning. Varken apelsin eller vanilj är vanligtvis något jag tycker om i te, men Ika har rätt i att det passar till rooibos. Apelsindoften är stark när man öppnar påsen och blir alldeles lagom i det färdiga teet – tillräckligt mycket för att vara intressant, men utan att bli sliskigt.

2 kommentarer

  1. Åh, rooibos är så gott! Vart köper man Greenfield rooibos någonstans? Tänk att både när jag sökt på halsmandlar och på tesorten “Gröna höjder” har lyckats hamna på din hemsida.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.