Hoppa till innehåll

14 år till salu

Det här är den sanna berättelsen om Tessan (som egentligen heter någonting annat), som är en helt vanlig 14-årig tjej, skötsam och med goda uppväxtförhållanden. Men så en dag blir hon våldtagen på väg hem från stallet av en jämnårig kille. Skammen lägger sig tung över Tessan, hon tar på sig skulden för det som hänt och berättar inte för någon. För att hantera känslorna börjar hon sälja sex via nätet. Hon försöker både straffa sig själv och ta kontroll över situationen, när hon horar blir hon ju åtminstone inte våldtagen. Men det hela spårar ur. Det är så många män och de får sådan makt över henne, med våld och hot. Och de är angelägna om att få utnyttja henne, hon blir inte ens kvitt dem när hon flyttar till Norrland för att gå djurvårdsprogrammet på gymnasiet.

Detta är en hemsk och gripande berättelse om ett mycket viktigt ämne. Den försöker följa Tessans minnen så exakt det går, vilket gör att det kan bli en smula förvirrande ibland när en längre tids skeenden sammanfattas som ett enda tillfälle. Om jag ska vara helt ärlig så störde jag mig lite på språket också, eftersom det är alldeles fullpackat med kreativa liknelser och bilder. Men det som är viktigt med den här boken är att Tessans berättelse får komma fram. Det finns fler som hon, tyvärr. Förhoppningsvis kan den här boken hjälpa många att inse det, och ge stöd och hjälp till sådana som är på väg in i, är i, eller har varit i Tessans helvete.

Nu släpper jag den vidare med Bookcrossing.

BokinfoTitel: 14 år till salu
Författare: Engvall, Caroline
ISBN: 978-91-86067-39-7
Publicerat iBöckerVardagsliv

En kommentar

  1. […] Döden på en blek häst Tistelblomman Italienska skor Himmelsdalen Sense and sensibility 14 år till salu The Christmas Wish The five people you meet in heaven Vi i villa Memento mori – minns att du […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *