Intressant utmaning: hur många köpfria dagar klarar vi?

Vi köpte ingenting igår, varken jag eller Jonas. Det låter ju inte så svårt, men vi ska se hur många köpfria dagar vi klarar. Jag tror inte att det blir särskilt många… För jo, vi räknar även matinköp och sånt nödvändigt. Vi försöker bli mer uppmärksamma på vår konsumtion, inte med målet att sluta konsumera, utan snarare att försöka att inte slentrianshoppa dagligen. Jag valde till exempel en e-bok som gick att låna framför en som bara fanns att köpa (olagliga alternativ ej undersökta). Och jag köpte ingen choklad, som vi var sugna på efter att ha sett Kalle och chokladfabriken – mycket gripande film enligt Ava.

Men hmm, jag såg att jag fått en e-faktura, måste jag verkligen räkna den om jag lägger in den för betalning idag..? Kanske kan jag räkna den till den dagen summan ska dras, så klarar jag mig lite längre. Eller så kanske vi rentav inte behöver räkna sånt vi inte kan styra.

Det skadar nog inte att tänka efter några gånger innan man shoppar. Jag tänker vanligtvis inte alls om jag köper något för under en sisådär 300 spänn. Men många bäckar små…

2 kommentarer

  1. Man kanske inte ska räkna sånt som är riktigt nödvändigt som man faktiskt måste ha. Typ boendekostnad, just mat, dagisavgift, sl-kort och interneträkning. Det är ju fantastiskt om man bara kan sluta med slentrianshopping som böcker, kläder, godis, uteluncher etc. Annars är det ju dömt att misslyckas redan från start.

    Svara

    1. Sant. Räkningar som inte kan påverkas räknar vi inte. Däremot tänkte vi faktiskt räkna mat. Inte så att vi ska försöka sluta köpa mat, men vi ska i alla fall bli mer medvetna om när vi köper och vad det kostar. Att försöka handla mer sällan minskar ju risken att blåsa en massa pengar på sånt som inte står på inköpslistan. Man behöver ju inte heller köpa nytt hela tiden när man har skåpen fulla och man behöver inte köpa så dyr mat jämt.

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.