Hoppa till innehåll

Skolavslutningsvecka, Stockholm Streets och helg i Nyköping

Det börjar dra ihop sig mot sommar på riktigt!

Veckan började för mig med att jag var på Solnakontoret i måndags, på grund av en workshop i soprumsprojektet jag är med i (nudging för bättre sopsortering).

I tisdags hade Ava bal – eller avslutningsfest för niorna, eller vad den nu fick kallas. Festligt och tjusigt var det i alla fall. Så här fin var Ava:

I onsdags var det dags för båda barnens skolavslutningar. Skönt att jag var ledig … På morgonen gick vi till Sanders avslutning, där det först var program på gården och sedan i klassrummet. Rektorn höll tal på skolgården och det var nog det bästa avslutningstal jag hört från en rektor. Han exemplifierade en massa bra saker från skolans värld med konkreta siffror och höll det kort och koncist. I klassrummet fick vi åter konstatera att vi inte har lika bra koll på klassen och tillhörande föräldrar som i lågstadiet … men vi fick i alla fall hälsa på föräldrarna till en av dem Sander umgås med mest nu och det var ju bra!

Sen gick jag en sväng till biblioteket samt för att köpa blommor, medan Jonas försökte hinna jobba en liten snutt innan det var dags att gå iväg till Avas utspring, eller vad det nu fick kallas. Det verkar vara skolans grej, en bal som nog inte är en bal och ett utspring som nog inte är ett utspring, haha.

Hur som helst, när vi nästan var framme på skolgården började det HAGLA och medan vi stod och väntade med alla föräldrar på gården kom det riktigt stora, alltså ärtstora räcker inte, mer amerikanska-blåbär-stora. Ujujuj. Sen regnade det lite lätt när eleverna började droppa ut, så det var ändå tur att det inte blev värre. Något spring var det inte precis tal om, nej, men till slut kom i alla fall Ava och fick blommor och kramar. Ava fick fina betyg och dessutom stipendium i engelska, ett presentkort på Akademibokhandeln. Vi såg till att hitta Avas mentor och överlämna en blomma till henne också och sen gick Ava vidare med kompis och jag och Jonas gick hem. Jonas fick jobba lite och jag pluggade till nästa tillgänglighetscertifiering WAS.

Sen hade vi bestämt att vi skulle fira med hämtmat från Pong till middag 18:30. När klockan började närma sig kollade jag i en app som visar Avas position (nej, inget vi har fixat medvetet för övervakning) och såg att hon var på stan fortfarande. Efter ett tag ringde jag henne och till slut hennes kompis också … utan att få svar. Till slut åt vi utan henne, efter att ha väntat en timme. Sen började jag skriva till fler och fler kompisar och även föräldrar … för att plötsligt ha en yrvaken Ava stående i dörren till vårt rum. Hon hade kommit hem när Sander hade kompis hemma och jag och Jonas stängt in oss i sovrummet för jobb/plugg. Så hade hon slunkit in till sitt rum lagt sig och somnat, trött efter sent häng efter balen och allt som varit … Vi hade ingen aning om att hon var hemma, för den där positionen på kartan lurade mig (efter ett tag såg vi att den inte uppdaterats på länge, men eftersom hon heller inte svarade misstänkte vi att hon fått slut på batteri…). Ojojoj. Det var en pinsam liten fadäs, men vi var såklart glada att det inte var något värre.

Barnen fick i alla fall lite avslutningspresenter. Sanders supergamla Iphone 7 har blivit så dålig på sistone att det inte kändes aktuellt att vänta till födelsedagen (det hörs ingenting när man ringer, varken för den som ringer honom eller den som tar emot samtal från honom + att ibland bara totalvägrar den ladda), så därför fick han en ny telefon + en chokladmedalj. Ava fick choklad + en slant.

I torsdags sprang jag Stockholm Streets och i fredags åkte jag och barnen till Nyköping för att hälsa på mormor och morfar. Min brors minsting Melker tog studenten den dagen, så vi gick en sväng för att gratulera honom.

Igår lördag gick vi på stan i Nyköping och fikade på Espresso House. Vi hade tänkt fika på Mårtens hus, men de har ändrat koncept och öppnade inte förrän kl 16, vilket blev för sent för våra planer. De hade inte längre någon fikamonter heller, men några fasta fika/efterrättsalternativ på menyn. Får testa dem någon gång, men den här gången passade det tyvärr inte.

På lördagskvällen blev det pizzabak och väldigt goda pizzor. Idag gick vi ner på stan igen och åt lunch på Brödernas med mormor innan vi tog tåget hem. Ava åkte vidare på dejt :) medan Sander följde med hem, men sen stack ut och spelade fotboll med en kompis.

I Nyköping har jag och Ava också provat en del kläder. Från mormors utgallrade kläder fick Ava en vit blus och jag en klänning. Sen hittade vi mina gamla balklänningar som av någon underlig anledning inte gick att stänga längre på mig …

Jag har försökt plugga till certifieringsprovet jag har inbokat på tisdag, men det har blivit småskvättar här och där mest. Jag tror jag har ganska bra koll, men det är svårt att veta vad jag kan vänta mig av provet och det känns olustigt! Det är liksom så stora områden som de i materialet bara hänvisar till helt kort och omöjligt att veta hurdana frågor de kommer ställa. Nåja, går det så går det och gör det inte det hoppas jag få möjlighet att göra ett nytt försök i höst.

Läser: Tranorna flyger söderut av Liza Ridzén. Hade väl egentligen tänkt börja på mina sommarpocketar, men jag har köat på den här superlänge på biblioteket och nu kom den med tvåveckorslån, så jag får försöka vara lite rask. Men fram till certifieringsprovet prioriterar jag plugg högst.

De övriga kategorierna (Spelar, Tittar på, Pusslar m.fl. om aktuellt) har knappt hunnits med alls …

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *