Hoppa till innehåll

Sista jobbveckan med WAS-certifiering m.m., midsommarfirande och fjällenprepp

Den observante noterar att denna veckosammanfattning kommer en dag tidigare än de brukar. Det är för att jag är och fjällvandrar imorgon! Semestern är alltså inledd och det innebär också att jag släpper söndagsbloggandet ett tag och kör lite mer fritt när det passar.

Ava är kattvakt denna vecka. Det är ett par i trappuppgången intill som sökte någon som kunde ge deras sällskapliga kisse så mycket kärlek som möjligt medan de var bortresta. Ava är nu hos katten väldigt stor del av tiden. :) Det var tur att vi valde det arrangemanget och inte tog hit katten, för Sander fick en allergisk reaktion när han följde med Ava dit. Vi har tänkt att han nog är lite pollenkänslig, men det verkar alltså vara pälsdjur också.

I måndags knatade jag in till Stureplanskontoret efter lunch för att vara med på AW i Humlegården. Trevligt!

I tisdags åkte jag till Kista för att på Arrow ECS göra mitt certifieringsprov för det mer webbutvecklingsspecifika tillgänglighetscertifikatet WAS – Web Accessibility Specialist. Det var knivigare än det första, som jag ju klarade, med en del väldigt specifika frågor om t.ex. tangentbordskommandon i Windows-baserade skärmläsare (jag jobbar på Mac, så har mer koll på VoiceOver, även om jag testat JAWS och NVDA på PC också). Men jag hoppas verkligen att det ändå gick vägen. Det dröjer hur som helst ett antal veckor nu innan jag får veta, så det är bara att släppa det över semestern.

Efter jobbet på tisdagen åkte jag in till stan och träffade Veroniqa för ett vandringsplaneringsmöte och för att byta lite grejer inför vandringen.

På väg tillbaka till tunnelbanan loggade jag en cache och shoppade loss en sväng på Kistagrossen – grejer till trailmix för vandringen, vegansk Jell-O, ett par färdigrätter, konstiga sojaprodukter m.m.

I onsdags var det ju min “skrivdag”, men visst är det typiskt att dagarna nu går åt till annat (förra onsdagen var ju skolavslutningar + certifieringsplugg) precis när jag fått upp lite skrivpepp igen! Lägger den åt sidan till efter semestern och hoppas kunna väcka liv i den igen då. Den här onsdagen blev det hur som helst vandringsprepp med mera.

Torsdag var sista arbetsdagen för mig. Jag jobbade hemma och fick fullt upp med att få klart grejer, bara att köra på ända in i kaklet alltså …

Kvällspromenad

På kvällen blev det en kvällspromenad för mig och Jonas, trevligt. Vi har ju hälsoutmaning med Challengize på jobbet nu och det pushar mig onekligen att göra mer hälsogrejer. Bäst av allt är kanske att jag faktiskt yogar! Det känns väldigt välgörande för min bitvis stela kropp och det är sånt som jag brukar tänka att jag typ gör, men aldrig riktigt kommer till skott med annars. Hade ju varit toppen om jag fortsatte med det, får se om jag är så duktig utan att behöva samla poäng!

Midsommarpicknick

Fredag var midsommarafton! Vi firade själva i år och det blev picknick här ute på Hornsbergs strand med god men ganska enkelt fixad mat – skönt. Sen gick Ava till katten, Sander ut med kompis och jag och Jonas tog en promenad. På kvällen blev det pizza och vi såg den gamla godingen Ghost. Det var ju en stor favorit för mig i yngre år och det var skönt att konstatera att den fortfarande håller! Båda barnen satt kvar också, vilket är ett gott betyg!

Idag lördag har jag ägnat mig åt min packning igen. Ikväll 22.55 avgår tåget mot fjällen! Jag och Veroniqa ska vandra Vålådalsfyrkanten.

Läser: Jag minns alla mina älskare och hur de brukade ta på mig av Kerstin Thorvall. Men till fjällen packar jag med Folk som sår i snö av Tina Harnesk, så snart har jag nog börjat på den också.

Tittar på: Jonas och jag har ju aktivt valt att inte starta någon ny serie inför semestern, men vi ska nog se klart första säsongen av Santa Clarita Diet som vi pausade. Har sett i alla fall ett avsnitt till nu och har kanske två kvar? Vi såg filmen Midsommar också, passande nog denna vecka.

Pusslar: Har faktiskt lagt lite på det fina fågelpusslet, vore fint att avsluta det snart … det blir så dammigt när det ligger och väntar för länge …

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *