Hoppa till innehåll

Dumburk

För lite mer än ett år sedan skaffade vi en tv. Men vi satte aldrig i nätkabeln, utan använde den som “stor skärm” till vår PS3 för att titta på film, surfa, spela spel och sådär. Fast vi fick förstås genast börja betala tv-licens ändå…

Hur som helst. Det gick sisådär ett år. Sen blev det fotbolls-VM. Jonas köpte en nätkabel. Sen blev det semester. Ava tittade på Barnkanalen hos mormor och morfar. Ava tittade på Barnkanalen hos farmor och farfar. Ava tittade på Barnkanalen i stugan på Öland. Så kom vi hem. Nätkabeln satt kvar. Ava tittade på Barnkanalen hemma. Och plötsligt är det bara att inse att: vi har tv. Och att Ava har blivit alldeles galet Barnkanalen-frälst.

Jag har aldrig haft tv i något eget boende förut. Det känns konstigt. Men det känns också bra att låta Ava vara delaktig i det där som alla andra barn känner till. Inte alltid vara udda. Antar jag…

Förutom Barnkanalen används tv:n i stort sett inte. Vi är inte tv-människor. Jonas ser gärna vissa viktiga sportevenemang (det var ju därför det blev som det blev) och vi har sett totalt två program vi blivit tipsade om, men annars icke.

Publicerat iVardagsliv

3 kommentarer

  1. Erik Norell Erik Norell

    Jag ryckte kabeln i juni och ångrar det inte en sekund. TVn får agera storbilds-visare, men jag tittar aldrig på några utsändningar utan endast på streamat/dvd/bluray. Jösses så mycket tid jag har över nu. :)

  2. Vi ser så lite på TV att jag ibland undrar varför vi har den. Vi spelar iofs tv-spel och ser en och annan (hyrd) film, men vet aldrig vad som hänt i de där serierna alla ser!

  3. Efter att jag skrev detta har jag flipprat kanaler på tv:n för egen räkning en gång och kommit fram till att jag inte ville se något… Däremot ser Ava flitigt på Barnkanalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *