Hoppa till innehåll

Junibacken

Dagen efter Grönan mötte vi Anna och Tuva vid Slussen och plockade med oss Tuva till Junibacken. Efter Grönan kändes det väldigt… överskådligt och skönt, liksom. :) Men det var rätt mycket folk såklart, och inte helt lätt att ha koll på tre barn alla gånger.

Vi såg två teatrar: “Vem städar inte?” (Sander tyckte att den var läskig, antagligen för att de blev så arga… men kul adaption från boken) och “Orkestermysteriet”, ett specialskrivet LasseMaja-mysterium som väl var bra, men vi hade nog förväntat oss lite mer teater och lite mindre sång…

Sagotåget var häftigare än jag mindes det från förra gången vi var där. Även det lite läskigt för Sander, men det gick bra.

Pannkakor till lunch är toppen, men märkligt nog råkade vi ut för att få kogrädde trots noga ställda frågor, precis som förra gången vi var där… Den här gången påstods det att det var kokosgrädde, men när vi gick tillbaka sa de att det nog blivit fel och att de inte kunde hitta kokosgrädden… jaha.

På kvällen kom Tuvas familj och åt middag med oss innan de tog med sig Tuva hem igen. Jag testade recept från Vego-tidningen som blev över förväntan bra. Bollar med tofu och cornflakes plus en gurksås till, samt en raw tryffeltårta som närapå knockade vår mediokra mixer, men till slut blev det slätare än jag trodde skulle gå (9 dl cashewnötter… fick mixa i två omgångar – och ja, det var en del vätska också, annars hade det nog aldrig gått…). Mycket trevligt.

» ‘Junibacken 2016’ på Flickr

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *