Fåglarna på semestern

Självklart blev det en del fåglar fotade på vår semestertripp!

Nya fåglar:

Nya bilder för:

Och sen har jag såklart ett gäng bilder jag inte kan identifiera, för att jag inte kunde komma tillräckligt nära. Är ganska säker på att jag har fångat drillsnäppa, åtminstone ungar och möjligtvis suddiga vuxna, men jag kan verkligen inte avgöra det från bilderna jag fått. Särskilt när jag besökte Uknö fågellokal blev det uppenbart att riktiga fågelskådare har väldigt mycket bättre utrustning än jag. Jag har ett teleobjektiv, men verkligen ingen värstingvariant. Jag kommer inte alls tillräckligt nära när fåglarna är långt bort. Och jag känner att det är ganska mycket av en djungel att lista ut om det över huvud taget skulle gå att förbättra läget märkbart utan att punga ut med en förmögenhet (och utan att kameran blir en halvmeter lång, hehe).

Men kul i alla fall att det blev så många nya! Tofsvipan blev lite av en favorit, faktiskt. Den var vänlig nog att komma nära och den lät så roligt! Gnällskrikigt! Senare när jag hörde ett gnälligt barn i närheten tänkte jag “tofsvipa”. :)

Jag är väldigt glad över de andra också. Steglitsen är en sån jag väldigt ofta sett i fågelgruppen på Facebook och tänkt att jag skulle vilja se. Nu var den ju väldigt högt upp i ett träd så att jag varken kunde se eller fota särskilt bra, men jag har i alla fall sett och fotat den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *